Divatrovat

Ciki vagy csúcs? Az 1980-as évek legviccesebb divatőrületei

Készen állsz arra, hogy őrülten inspiráló divattrendeket láss és kövess? 

Less bele a botrányos 80-as évek divatjába

Üdvözöllek az időgépben, ami visszarepít minket egészen az 1980-as évekbe. Ez a korszak tele volt extravagáns, merész stílusokkal. Az emberek nem féltek megmutatni a legelrettentőbb hajviseleteket, a legszínesebb, szaggatottabb ruhadarabjaikat. Hogy őrültek voltak e vagy divatdiktátorok azt mindenki döntse el maga.

Hőseinket mindenki ismeri, a legendás trio, Mr. Magnum Marci, a lepattant rocker Noel, és lázadó középsulis Bulcsú. Öltözékükben látszólag semmi kifogásolható. Vizsgáljuk meg ezeket közelebbről.

Kiöregedett rockerek kedvencei

A ‘80-as években szó sem volt arról hogy valakinek egyenes haja legyen. Ezt szemlélteti Noel hajviselete is ami már inkább jobban hasonlít egy felturbózott rizsporos parókára mit sem az ikonikus rocker csávó hajra, de a szándék a lényeg

Bandadzsekik? Végtelenül menőbb leszel tőle. Alapíts bandát a barátaiddal, viseld büszkén, még akkor is, ha nincsenek barátaid és solo-ban nyomod. Éjszaka napszemüveggel párosítva, biztos te leszel a HVCS! Nézd, mennyire bejött az élet neki is.

Akik igazi rocksztárok akartak lenni azoknál elengedhetetlen volt a szét szaggatott nadrágra aggatott fuxok is, mint például a lánc, amit ha nincs, lophatsz a szomszéd kutyájának nyakából is. Ha a rocker stílusod még mindig nem esett le senkinek akkor végső soron csapj magad mellé egy gitárt is (akkor is ha nem tudsz rajta játszani) és indulhat a Rock and Roll.

A környék fenegyerekei

A ’80-as évek egyik favoritjának számított a farmer. Farmering, farmernadrág, farmerdzseki, farmerszoknya, farmeralsó, jó, farmeralsó azért nem, de a lényeg érthető. Ha te akarsz lenni a sulid vagy a környék legfaszább gyereke akkor szerezz be egy koptatott farmerdzsekit ahogy Bulcsú tette és irány az utca.

Anno a legjobban kelendő sport eszköznek számított a gördeszka. A vagány, deszkás fiúk voltak a lányok álmai, ha be szeretnél csajozni tanulj ettől a tökös csávótól. Ugorj deszkára és sajátíts el néhány menő trükköt. De ehhez előbb szerezz egy jól kinéző deszkát. És ne törd ki a lábad.

Miami Vice Magnum

A Miami Vice divatja a popkultúra részévé vált. Az emberek megőrültek a laza, mégis elegáns stílusért. Nem is beszélve a Tom Selleck alakította Magnumról, aki szintén divatot teremtett. Ha te is szeretnél úgy kinézni mint Mr. Magnum Marci akkor tegyél szert egy ilyen pöpec ingre, mint ő. De ha nem szeretnél ilyen látványosan úgy kinézni mint egy elhízott nyugdíjas amerikai turista akkor választhatsz visszafogottabbat is.

Nem is vagy igazi Magnum rajongó ha nincs olyan rőzsebajszod mint ennek srácnak. Ha szerencséd van olcsón be tudsz szerezni te is egyet,ha férfi vagy akkor növesztesz ahogy ő tette.

Ha nagyon extra akarsz lenni , vagy paranoiás vagy, akkor keríts egy stukkert és esetleg legyen fegyvertartási engedélyed 

(reméljük Marcinak is van).

További cikkek

Jelöltbemutatók

Noel

Büki Noel vagyok és 2019 óta tengetem napjaimat a koli falai között. Ez kimondva és jobbanbelegondolva felfoghatatlanul sok időnek tűnik, de valójában egy szempillantás volt azegész. Rohan az idő, ha jól mulat az ember, és lássuk be, a KCS-ban kifejezetten nagykihívás unatkozni, főleg ha a klubos életben is kivesszük a

Tovább olvasom »
Jelöltbemutatók

NagyMarci

Nagy Marci vagyok, ötödéves mindig is KCS-s vén kurafi. Véletlenek sokaságának köszönhetem, hogy ezeket a sorokat most írhatom. És én milyen hálás vagyok ezeknek az apró véletleneknek.  2018-ban az egyik legjobb barátom nővérétől hallottam először a Kőrösiről. Aztán amikor kiderült, hogy én is az ELTE-re jövök, egyértelmű volt, hogy ide

Tovább olvasom »